به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان، کارگاه آموزشی مهارتهای قصه گویی با حضور محمد رضا سرشار(رهگذر)، نویسنده؛ عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان؛ سیدعلی اصغر حسنیطباطبایی، سرپرست معاونت امور کتابخانهها و همکاریهای اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان؛ رابطین فرهنگی ادارههای کتابخانههای عمومی شهرستانهای استان همدان؛ کتابداران سراسر کشور و علاقمندان ۲۰ مردادماه در بستر فضای مجازی برگزار شد.
محمدرضا سرشار، در این کارگاه آموزشی به تشریح پیشینه قصه و قصه گویی در ایران اسلامی، عوامل موثر در داستان گویی، شیوههای داستان گویی، شرایط قصه گویی و لزوم و اهمیت انتخاب داستان مناسب پرداخت. وی برگزاری جشنواره قصه گویی در نهاد کتابخانههای عمومی را یک اقدام مناسب فرهنگی در کشور خواند.
عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان اظهار داشت: جشنواره قصه گویی نهال امید، یکی از اتفاقات بزرگی است که به همت نهاد کتابخانههای عمومی برگزار میشود تا کتابداران با پیدا کردن مهارتهای قصه گویی بتوانند خدمات متنوع تری به جامعه هدف خود به ویژه کودکان و نوجوانان ارائه کنند. کتابخانههای عمومی یکی از بهترین گزینهها برای پر کردن هدفمند اوقات فراغت برای همه اهالی جامعه به ویژه سنین کودکی و نوجوانی است و در این راه قصه گویی به دلیل همخوانی با سرشت انسان نقش بسزایی دارد.
وی افزود: قصه گویی یک فرصت است که ضمن بعد آموزشی، باعث میشود ارتباط اعضای خانواده به شکل بهتری برقرار شود. ما از قصه برای انتقال مفاهیم ارزشمند و والا به بهترین شکل ممکن میتوانیم استفاده کنیم و لازمه آن مجهز شدن افراد به ویژه فعالان عرصه فرهنگی به مهارتهای قصه گویی است. ما نباید فراموش کنیم که قصه گویی صرفا برای کودکان و نوجوانان نیست، بلکه مجالی است تا همه سنین لحظه ای از همه دغدغهها فارغ شوند.
زارعی با بیان اینکه تمامی این فعالیتها در کتابخانههای عمومی در راستای تقویت مهارتها و ایجاد لحظات مفید برای افراد است، تصریح کرد: کتابخانههای عمومی وظایف جدیدی در حوزه کارکردهای اجتماعی تعریف کردند و قطعا قصه میتواند نقش بی مثالی در این بین ایفا کند.
مقدمه سخنان محمدرضا سرشار
بخش اول کارگاه
بخش دوم
بخش سوم
بخش پایانی
ارسال نظر